Hvad er en indlånsrente?

Hvad er en indlånsrente?

Kort sagt og helt grundlæggende er indlånsrenten penge som din bank betaler dig, for at have penge stående hos dem. Det er med andre ord den pris, som din bank betaler dig, for at du opbevarer dine penge hos dem. Har du penge stående på en bankkonto, vil der som udgangspunkt altid være tilknyttet en indlånsrente.

Det siger dermed næsten sig selv, at en høj indlånsrente er at foretrække. Har du en høj indlånsrente på din konto, vil dine penge nemlig vokse, mens de står i banken. Har du derimod en lav indlånsrente tilknyttet din konto, vil dine penge ikke vokse synderligt meget, og det kan i sådanne tilfælde bedre betale sig at investere pengene, hvis du gerne vil have at de formerer sig, mens de alligevel bare står på kontoen.

Udlånsrente er det modsatte af indlånsrente

Måske ikke overraskende er udlånsrenten det modsatte af indlånsrenten. Det vil sige, at udlånsrenten er de penge, som du betaler din bank, hvis du har lånt penge af dem.

Låner du fx penge af din bank til en bolig eller en bil, vil der være tilknyttet en udlånsrente til disse lån. Det er de penge du skal betale banken, for at låne pengene af dem.

Høj og lav indlånsrente

Som situationen er i dag, er inflationen i Danmark stigende, hvilket kort sagt betyder, at der er en generel stigning i priserne på varer og tjenesteydelser. Inflationen er pt. højere end det renteniveau, som bankerne tilbyder for en almindelig opsparingskonto.

Og hvad betyder det så for dig? Jo, det betyder at hvis du har penge stående på din konto, så bliver de reelt mindre og mindre værd, jo længere tid de står på din konto. Og det skyldes altså som sagt, at priserne ude i samfundet stiger hurtigere og mere, end beløbet på din konto.

Negativ indlånsrente

Tidligere var det sådan, at man typisk kunne få en konto med en god indlånsrente i sin bank. Det var for bankerne en måde at tiltrække nye kunder på, ved at tilbyde dem en attraktiv og høj indlånsrente. Disse tider er dog forbi – i hvert fald for nuværende. I dag er der  ligefrem tale om negativ indlånsrente, eller en minusrente, om man vil. Det vil altså sige, at det koster dig penge at have dine penge stående på en bankkonto. Helt konkret betyder det, at hvis der er en minusrente på 0,75% på din konto og du har 500.000 kr. stående, så koster det dig hvert år 1.875 kr. Læg dertil en stigende inflation, så går det hurtigt med at din kontante formue mister værdi.

Har man en lav indlånsrente på sin bankkonto eller måske sågar en negativ, bør man i stedet investere sine penge, hvis man har et ønske om at de skal formere sig, indtil man skal bruge dem. Hos Imbro mener vi at ejendomsinvestering er en vigtig del af din formuevækst, og du kan læse mere om hvordan vi kan hjælpe dig lige her.

KONTAKT

Imbro A/S
Store Torv 7, 1.
8000 Aarhus C
Tlf. 53 53 65 82
E-mail lt@imbro.dk
CVR: 38395793

HOLD DIG OPDATERET

Få automatisk besked når vi udbyder nye projekter.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Se projekterZero2