Om ejendomsinvestering

Sådan får du succes med ejendomsinvestering

Investér succesfuldt i ejendomme

Når du skal vurdere en ejendomsinvestering, er der fire væsentlige faktorer, du skal holde dig for øje.

  • Pris
  • Beliggenhed
  • Lejeniveau
  • Sandsynlighed for genudlejning

Hvis ejendommen har den rigtige beliggenhed og er købt til den rigtige pris, kan den lejes ud. Lejeniveauet skal derfor falde meget før det ikke er muligt at betale sine udgifter og vedligeholde lånet.

Ved at afdrage på gælden skaber man en opsparing, også selvom prisen på ejendommen ikke stiger. Samtidigt er det svært at forestille sig, at der ikke kommer en værdistigning.

Historisk har ejendomme, specielt i de store byer i Danmark, dog oplevet betydelige stigninger. Lejen på de ejendomme som Imbro udbyder reguleres med inflationen. Denne stigning vil selv med et uændret afkastkrav fra andre investorer betyde, at ejendommen stiger tilsvarende i pris.

Aarhus som eksempel

Aarhus er en by med vokseværk. Den stigende urbanisering, hvor folk søger fra landet ind mod byerne fortsætter. Alle prognoser siger at frem mod 2050 vil Aarhus vokse med knap 6.000 nye borgere årligt. Dette skaber en stor efterspørgsel efter velbeliggende boliger, og meget gerne i centrum af byen. Efterspørgslen og dermed prisstigninger på lejligheder ser ud til at fortsætte. Dog nok i et mere behersket tempo. Vi budgetterer ikke med værdistigninger. Vi betragter det som en bonus til vores investorer.

Boligpriserne i Aarhus Kommune er steget med 6,9% i gennemsnit de sidste 10 år (6,3% over 20 år). Nykredit forventer en stigning på 3% over de næste år.

Se projekterZero2