Hvad er negativ rente?

– og hvordan undgår du det?

Negativ rente, minusrente, negativ indlånsrente

Du er sikkert stødt på alle tre termer. Før i tiden var det typisk sådan, at man som bankkunde fik op mod 1% i rente af sin opsparing på sin bankkonto. De dage er dog ovre – i hvert fald så langt øjet rækker. Situationen i dag er nemlig en ganske anden. I dag er indlånsrenten hos stort set alle danske banker negativ, der ofte også omtales som minusrenter.

For mange virker det helt forkert, og som den omvendte verden, at skulle betale for at have sine penge stående i banken. Men ikke desto mindre er det blevet virkeligheden – og det gælder ofte både for privatkunder og for erhvervskunder.

Hvorfor er der negativ rente?

Hvordan kan det være rigtigt, at du skal betale penge, for at have dem stående i banken, tænker du måske. Og kort sagt skyldes det, at der er indlånsoverskud i de danske banker. Indlånsoverskud betyder, at der er flere der sætter penge ind i banken, end banken låner ud. Derfor taber bankerne penge på at have indlånsoverskud, og derfor ser vi minusrenter. Med andre ord så holder danskerne i disse tider på pengene, og det er faktisk hverken til gavn for den enkelte eller for samfundsøkonomien som helhed.

Hvad betyder negativ rente for dig?

Hvad betyder negative renter egentlig for dig, og hvorfor er det noget du bør være opmærksom på? En negativ indlånsrente betyder reelt set, at din opsparing løbende bliver mindre og mindre værd. Det skyldes bl.a. at inflationen i samfundet pt. er højere end den indlånsrente du får hos din bank – særligt nu hvor den er negativ. Med andre ord så spiser de negative renter kombineret med inflation din opsparing.

Hvad kan du gøre mod minusrente?

Hvordan undgår du så at blive ramt af de negative renter? Du tænker måske, at det mest oplagte valg er at skifte bank, til en, som ikke har en negativ indlånsrente. Problemet her er bare, at det har langt de fleste efterhånden.

Et bedre alternativ er derfor at investere sine penge på anden vis. Desværre frygter mange at investere deres penge med henblik på risikoen for at miste dem. Men med en negativ indlånsrente på din bankkonto, er du garanteret at miste penge.

Ejendomsinvestering gjort nemt og sikkert

En måde at undgå den negative indlånsrente i din bank på, og i stedet få din opsparing til at vokse fremfor at krympe, er ved ejendomsinvestering. Det lyder måske kompliceret, men det behøver det slet ikke være.

Med ejendomsinvestering gennem Imbro tager vi os nemlig af alt det besværlige. Vi står for både udlejning, regnskab, drift og hvad der ellers måtte være af både praktiske, juridiske og kontraktmæssige forhold. Du får til gengæld en investering, som inden for de seneste år har vist sig at være særdeles populær, grundet den passive indkomst, det høje og stabile afkast samt den lave risiko. Og vigtigst af alt, så undgår du, at din hårdttjente opsparing bliver ædt op af negative renter og inflation, men i stedet får lov at vokse sig større.

KONTAKT

Imbro A/S
Store Torv 7, 1.
8000 Aarhus C
Tlf. 53 53 65 82
E-mail lt@imbro.dk
CVR: 38395793

HOLD DIG OPDATERET

Få automatisk besked når vi udbyder nye projekter.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Se projekterZero2